Uitbreiding DC WDP/Wehkamp, Zwolle

In opdracht van WDP mogen wij voor één van de grootste postorderbedrijven in Nederland de hoofdvestiging in Zwolle gaan uitbreiden. Met een totaal oppervlak van 53.000 m2 barst het huidige distributiecentrum van Wehkamp (2 jaar geleden geopend door koning Willem Alexander) al weer uit z’n voegen. Door middel van het OSR-systeem  in het huidige distributiecentrum kunnen 196.000 artikelen d.m.v. shuttles binnen een half uur na de digitale particuliere bestelling uitgeleverd worden. Totaal gaan er jaarlijks zo’n 7 miljoen producten over de toonbank.

Blijkbaar is de vraag groter dan het aanbod. Met 30.000 m2 wordt het huidige distributiecentrum uitgebreid. In de door ons nieuw te realiseren fase zullen stellingen, tussenvloeren en procesinstallaties aangebracht worden. Tevens zullen er 24 docklevellers en 3 overheaddeuren worden aangebracht.

De Breeam eisen waaraan fase 1 heeft moeten voldoen, worden bij het gedeelte wat VDR Bouwgroep gaat realiseren niet gehanteerd. Wel zal ook deze uitbreiding aan alle duurzaamheidsaspecten voldoen. Denk hierbij aan materiaalkeuzes, zonnepanelen en installaties.

We kunnen rustig stellen dat het m.b.t. de planning het een prestigieus project betreft. De eerste betonkolommen zijn 5 juni geplaatst. Op 28 september zal 30.000 m2 bedrijfshal opgeleverd moeten worden aan Wehkamp om de stellingen te kunnen gaan monteren. De definitieve eindoplevering, waarbij kantoren, installaties en infra werkzaamheden compleet gereed moeten zijn, is eind 2018.
 

Mooie publicatie in De Stentor over ons werk. "Distributiecentrum Wehkamp vordert gestaag"