Uitbreiding Senzora, Deventer

Senzora, producent van was- en reinigingsmiddelen, heeft haar bedrijfspand in Deventer uitgebreid. VDR Bouwgroep ontving de opdracht en heeft het pand eind 2017 opgeleverd.

Hofleverancier Senzora is een familiebedrijf dat al sinds 1876 bestaat. Net als VDR Bouwgroep kent het bedrijf een mooie historie binnen het Deventer bedrijfsleven. De grondlegger van het bedrijf, Antonie Johannes Schoemaker, begon een kruidenierszaak op de hoek van de Papenstraat. En net als bij de oprichter van VDR Bouwgroep, Piet van de Raadt, zat het ondernemen bij Schoemaker in het bloed. Al snel opende hij een klein fabriekje waar o.a. zeep werd geproduceerd. Het succes bleef niet uit en enkele jaren later openden zijn twee zonen een fabriek aan de Raamstraat onder de naam Senzora (Schoemaker en Zonen Raamstraat).

Tot voor kort produceerde Senzora in de vestiging aan de Raamstraat soda en suikerwaren, waaronder pepermunt en de bekende hartjes met tekst. De suikerwarenproductie is onlangs overgenomen door Fortuin Dokkum. De sodaproductie verhuist straks naar de nu te bouwen bedrijfshal aan de Noorwegenstraat. Daarna zal de locatie in de Raambuurt worden gesloten.

De huidige productielijn van Senzora bestaat uit waspoeders, afwasmiddelen, vaatwastabletten, allesreinigers en soda. Deze producten worden in heel West-Europa verkocht onder namen als Tricel, Klok en Cleanwash.

Ruim 2.500 m2 is er bijgekomen aan de Noorwegenstraat. Het gaat om een productieruimte, ruimte voor de technische dienst en een kantoor.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over dit project of wilt u weten wat VDR Bouwgroep voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met Wim Jacobs via 06 - 511 812 74 of w.jacobs@vdrbouwgroep.nl. We zijn u graag van dienst!

Meer beeldmateriaal