Revitaliseren

Al jaren onderkennen wij dat het naderende einde van de levensduur van een gebouw niet letterlijk het einde van dat gebouw hoeft te betekenen. Verre van dat zelfs, want onze praktijk leert dat dankzij het revitaliseren van een gebouw via een slim plan van aanpak weer helemaal up to date kan worden gemaakt. Let wel, tegen aanzienlijk minder kosten dan bij nieuwbouw. Bij VDR Bouwgroep noemen we het revitaliseren van een gebouw Transforming.

Herbestemming kantoren en gebouwen

Transforming realiseren wij in alle soorten en maten. Variërend van een nieuw interieur tot en met een volledige cascostrip en -opbouw. Maar Transforming kan ook betekenen dat een gebouw een andere functie krijgt, ofwel de herbestemming van kantoren en gebouwen. Dat alles uiteraard altijd maximaal duurzaam uitgevoerd dankzij slimme isolatie- en installatieoplosssingen.

Wat de mogelijkheden zijn bij de Transforming van een gebouw hangt van veel factoren af. Hierin spelen o.a. een rol: de locatie, het bestemmingsplan, de bouwkundige mogelijkheden en natuurlijk de economische haalbaarheid. Voor ieder gebouw en voor iedere locatie zijn de mogelijkheden tot het revitaliseren anders, er is nooit een pasklare oplossing. De herbestemming van gebouwen en kantoren vereist creativiteit en meedenken met de klant.

Elk Transforming-project begint bij ons met het in kaart brengen van de mogelijkheden. En natuurlijk zijn wij helemaal toegerust om de uiteindelijke plannen van begin tot eind inhoud te geven. Met als resultaat getransformeerde gebouwen met een nieuwe, renderende toekomst voor zowel gebouweigenaren als gebruikers.