Uitbreiding

WDP / Wehkamp

Terug naar overzicht

Opdrachtgever

WDP NL, Breda

Vloeroppervlak

35.411 m2

Categorie

Logistiek

Laaddocks

24 stuks

Over het project

Uitbreiding distributiecentrum Wehkamp, Zwolle

 • 26.483 m2 opslagruimte
 • 7.528 m2 verdiepingsvloer
 • 1.400 m2 kantoor
 • 24 laaddocks

 • In opdracht van WDP mag VDR Bouwgroep voor één van de grootste postorderbedrijven in Nederland de hoofdvestiging in Zwolle gaan uitbreiden. Met een totaal oppervlak van 53.000 m2 barst het huidige distributiecentrum van Wehkamp (in 2016 geopend door koning Willem Alexander) al weer uit z’n voegen. Door middel van het OSR-systeem in het huidige distributiecentrum kunnen 196.000 artikelen door middel van shuttles binnen een half uur na de digitale particuliere bestelling uitgeleverd worden. Totaal gaan er jaarlijks zo’n 7 miljoen producten over de toonbank.


  De vraag is groter dan het aanbod. Met 30.000 m2 wordt het huidige distributiecentrum uitgebreid. In de door VDR nieuw te realiseren fase zullen stellingen, tussenvloeren en procesinstallaties aangebracht worden. Ook komen er nog eens 24 docklevellers en 3 overheaddeuren bij.


  Duurzaamheid en kwaliteit

  De Breeam eisen waaraan fase 1 heeft moeten voldoen, worden bij deze uitbreiding niet gehanteerd. Wel zal deze uitbreiding ook zoveel mogelijk aan al deze duurzaamheidsaspecten voldoen. Denk hierbij aan materiaalkeuzes, zonnepanelen en installaties.


  Voor wat de planning betreft is het een prestigieus project. De eerste betonkolommen zijn 5 juni 2018 geplaatst en op 28 september is 30.000 m2 bedrijfshal opgeleverd aan Wehkamp om de stellingen te kunnen gaan monteren. De definitieve eindoplevering, waarbij kantoren, installaties en infra werkzaamheden compleet gereed moeten zijn, is eind 2018.


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


  Over Wehkamp

  Wehkamp is een onderdeel van Apax Partners. Het is één van de grootste online warenhuizen van Nederland. Wehkamp telt ongeveer 1,7 miljoen vaste klanten en verzendt meer dan 7 miljoen pakketten per jaar. Het assortiment bestaat uit zo’n kleine 200.000 artikelen. De belangrijkste producten zijn mode en andere consumentenartikelen.

  "De markt vraagt om samenwerking, kennisdeling, betrouwbare partners, continuïteit en zekerheid. Zaken waar VDR garant voor staat."

  Advies op maat

  Neem vrijblijvend contact met mij op

  Marcel Bisseling

  Commercieel Directeur

  0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
  Marcel Bisseling